Vloerverwarming beangstigend ?

Dat is tegenwoordig wel erg achterhaald, de gedachte van de vloerverwarming was vroeger nogal beangstigend, warm water dat weg stroomt onder je voeten of ladingen met elektrische bedrading die onder de vloer worden aangesloten. Een belachelijk idee toch?

Vloerverwarming is steeds populairder als een verwarmingssysteem met name in nieuwbouw woningen, maar tegenwoordig ook goed aan te leggen en te installeren in bestaande huizen.

Los van het feit dat je hiermee kunt besparen op je stookkosten zijn er nog meer voordelen, de indeling van je interieur wordt praktischer aangezien je geen last meer hebt van vervelende radiatoren en elke kamer heeft een temperatuurcontrole zodat elk vertrek dezelfde warmte uitstraalt.

De gedachte van het lopen op een warme vloer intrigeerd, iemand van 60 jaar vind lekere warme voeten geweldig maar kinderen die lekker op hun sokjes door het huis kunnen rennen genieten er net zoveel van.

Een vloerverwarming systeem kan worden geïnstalleerd onder vrijwel elk type vloer, of het nu gaat om tegels, hout of zelfs laminaat tegenwoordig zijn er overal mogelijkheden voor. Zoals eerder gezegd zijn er geen radiatoren meer in de ruimte, geen omvangrijke kachels of open haarden, zodat een besparing van  ruimte rondom aanwezig is. Indien gewenst is het zelfs mogelijk om het systeem aan te leggen bovenop de bestaande vloer, dit leidt alleen tot een verhoging van de vloer van ongeveer 25mm.

Een aantal systemen bestaan ​​uit verwarmingskabels die worden bevestigd aan een blad of mat, die vervolgens wordt geplakt of gelegd op de vloer met het gewenste vloerbedekking. Dit alles is aangesloten op een stopcontact en wordt bediend via een thermostaat.

Geen conventionele verwarmingssystemen meer die vooral warmte leveren door de lucht te circuleren en voorwerpen in de buurt erg warm maken. Vloerverwarming zal een einde maken aan ongemakkelijk warme of koude lucht en zorgen voor een uitstekende gelijkmatige verwarming.

Samen te vatten, vloerverwarming is schoon, hygiënisch en vandaalbestendig. Het is eenvoudig te installeren en vereist weinig of geen
onderhoud. Ook als je het alleen wilt het in een of twee specifieke ruimten dan is dat perfect mogelijk.

Interieuradvies en Interieurontwerp

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in . en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s