De charme van een houten vloer.

Veel van ons hebben in huis een houten vloer om de schoonheid van onze woning te verbeteren. Houten vloeren hebben een slijtvaste, aantrekkelijke en sfeervolle uitstraling en geven een tegevoegde waarde aan het huis. Een goed gepolijste en gelegde houten vloer is een aanwinst in elk huis.

Houten vloer leggen is een vakwerk, echter bij zorgvuldig te werk gaan en er de tijd voor nemen kan elke `doe het zelver`dit varkentje wassen. Het is wel essentieel dat ook de afwerking correct wordt uitgevoerd, voor de bescherming en het behoud van uw vloer. lakken, bleken, olieen of coaten, tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om uw houten vloer goed te behandelen zodat ze de uitstraling krijgen die u zelf wenst. Met behulp van een goed interieurontwerp heeft u een leidraad van de kosten en bepaalt u zelf of u binnen het budget blijft. U krijgt een interieurintwerp in 2 heldere stappen. Aan u welke u wilt verwezenlijken.

Zorg dat u op de hoogte bent wat de verschillende houtsoorten aan voor- en nadelen hebben, laat u in ieder geval goed informeren en overweeg wat het beste bij u en uw wensen past. Het type vloer dat geschikt is voor woonhuizen zal ook gebasseers zijn op het verkeersniveau wat zich afspeelt op de vloer en in hoeverre dit van belang is bij de levensduur van het hout.

Verschillende kenmerken van massieve houtsoorten vormen ook een aantal nadelen en beperkingen voor vloeren. Door krimpen en uitzetten van hout, temperatuur verschillen en een schommelende vochtigheidsgraad  heeft een hoeten vloer ook zijn beperkingen. Een belangrijke leidraad om te volgen, is dat een houten vloer niet mag worden gelegd op betonnen oppervlakken, dit geld voor elke houtsoort. De meest voorkomende houten vloer die de langste levensduur heeft bij zwaar verkeer is massief hout

Dit bericht werd geplaatst in . en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s